Skelbiamas konkursas „Atkartok knygos viršelį“
Skelbiamas konkursas „Atkartok knygos viršelį“
 

Skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“ įpusėjo! Tai turiningas ir smagus iššūkis, kurio tikslas – per vasarą perskaityti bent 5 savo nuožiūra pasirinktas knygas, pagal konkurso organizatorių paskelbtas užduotis. Pasiryžę dalyvauti iššūkyje ir jį įveikę, bus apdovanoti prizais. Biržų bibliotekose į projektą užsiregistravo 138 dalyviai, o iššūkį jau įveikė 38 knygų bičiuliai!

Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešoji biblioteka kviečia ir Jus prisijungti prie vykstančios skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“, o kad būtų smagiau – sudalyvaukite bibliotekos organizuojamame konkurse „Atkartok knygos viršelį“.

Kaip dalyvauti?

Išsirinkite knygą, kuri atitinka vieną iš iššūkio „Vasara su knyga“ užduočių, ir pabandykite kuo tiksliau atkartoti knygos viršelį. Galite naudoti įvairią techniką – fotografuoti, piešti, lipdyti ir pan. Vienas dalyvis konkursui gali pateikti ne daugiau kaip penkis darbus. Darbus siųskite iki rugpjūčio 31 d. el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba atneškite mums į biblioteką (J. Radvilo g. 3, Biržai). Atsiųsdami ar atnešdami savo darbą, parašykite knygos autorių ir pavadinimą, pagal kurios viršelį pateiktas konkursinis darbas, nurodykite savo vardą, pavardę, telefono numerį ir gyvenamąją vietą. Vertinimo komisija išrinks tris kūrybiškiausius, originaliausius darbus. Konkurso nugalėtojai bus paskelbti rugsėjo 5 d.

Skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ užduotys:

  • Perskaityk knygą apie žmogaus ryšį su gyvūnu (-nais);
  • Perskaityk Baltijos šalių autoriaus knygą;
  • Perskaityk biografinę knygą;
  • Perskaityk knygą, kurios pavadinime – vienas žodis;
  • Perskaityk šeimos nario vaikystėje mėgtą knygą.

Linkime sėkmės ir kūrybiškumo!

Su konkurso nuostatais susipažinkite čia.

Darbo pavyzdys, pagal Rugilės Audenienės knygą „Vojâgo“ (užduotis – Baltijos šalių autoriaus knyga).