Pyragų dienos akcija bibliotekoje
Pyragų dienos akcija bibliotekoje
 

Artėjant Pyragų dienai kolektyve juokavome, jei nesusidomės lankytojai šia akcija, tai pyragų prisivalgysime iki soties. Bet nieko panašaus nebuvo. Pyragų diena pateisino visus renginio organizatoriaus – bibliotekos, renginio partnerių ir gyvūnų globos namų „Vizgis“ bendruomenės lūkesčius. Renginio dalyvių ir žiūrovų dėka pavyko surinkti įspūdingą sumą – 910 EUR. ir dar visą kalną gyvūnų priežiūrai skirtų reikmenų. 

Mūsų bibliotekininkai atsakingai ruošėsi lapkričio 5 d. renginiui, derinosi receptus, kad tik pyragai nebūtų vienodi. Galvojome, kuo Jus nustebinti. Jei stalas po renginio liko tuščias, tai, vadinasi, mūsų gerumas, džiaugsmas ir begalinė meilė pasiekė Jus. 

Jau anksčiau buvome pasiviešinę, kad paskatinti Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos tapome biblioteka „Draugiška gyvūnams“. Džiaugiamės, nes dabar esame įtraukti į didžiausią Lietuvoje gyvūnams draugiškų vietų žemėlapį, o mūsų įėjimo duris puošia specialus akcijos lipdukas (populiariausias ir labiausiai paplitęs žymėjimas Lietuvoje), informuojantis, kad įstaiga įsileidžia gyvūną.

Didelio pasisekimo renginyje susilaukė keramikos darbų aukcionas. Žiūrovai buvo kviečiami įsigyti Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos Dailės skyriaus mokinių ir dailės mokytojos ekspertės Gražinos Visockienės keramikos darbus. Rankos vis kilo ir kilo, o statymai augo. Visi laimingi po renginio skubėjo apžiūrėti įsigytų darbų, kurie papuoš jau naujų šeimininkų namus.

Bibliotekininkė Agnė Drevinskaitė nuo pat renginio pradžios kibo į darbus ir puošė vaikų veidus įvairiausiais gyvūnų motyvais – drugeliais, šikšnosparniais ir t. t. Visus pradžiugino renginyje pasirodęs ir policijos bičiulis Amsis.

Renginio metu bibliotekos IT specialistas Agnas Dagys buvo parengęs vaizdo reportažą iš mūsų apsilankymo „Vizgyje“. Žmones aplankė įvairios emocijos žiūrint į gyvūnus, ieškančius namų šilumos, meilės, rūpesčio...

„Bet jei tu mane prisijaukinsi, mudu būsime vienas kitam reikalingi. Tu man tada būsi vienintelis pasaulyje. Aš tau būsiu vienintelė pasaulyje“,- sakė A. de Sent Egziuperi lapė mažajam princui. 

Šis renginys, tai nepaprasto gerumo išraiška, kai susitikome padėti tiems, kurie silpnesni, mažesni ir patys negali apsiginti. Įrodėme, kad susitelkę geram tikslui kartu galime labai daug. Norisi, kad ta bendrystė, kuri lydėjo renginio metu, lydėtų mus visada. Būkime geresni vieni kitiems ir atsakingi už tuos, kurie yra visai šalia mūsų. 

Dar kartą AČIŪ renginio partneriams: „Draugiški Gyvūnams“, Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklai, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento Biržų skyriui, Panevėžio apskrities VPK Biržų rajono policijos komisariatui.Beje, labai smagu, nes po renginio vis dažniau sulaukiame lankytojų su savo mylimais augintiniais!