MO muziejaus edukacinis projektas „Keliaujantis muziejus: Pažink save per meną“
MO muziejaus edukacinis projektas „Keliaujantis muziejus: Pažink save per meną“
 

Sausio-vasario mėnesiais MO muziejus pristatė edukacinį projektą „Keliaujantis muziejus: Pažink save per meną“ Biržų krašto muziejuje „Sėla“. Mokymuose dalyvavo trys mūsų bibliotekos darbuotojai – Evaldas Timukas, Aušrelė Gesevičienė ir Dalia Motiejūnienė.

MO muziejaus edukatoriai perdavė savo patirtį, žinias, kaip efektyviai, kūrybiškai ir įtraukiai organizuoti edukacijas pasinaudojant meno paroda, kaip taikyti istorijų pasakojimo metodą, jungti literatūros ugdymo turinį su parodos medžiaga, kaip organizuoti integruotas pamokas. Menas ir yra puiki priemonė, kurios dėka galima vesti dialogą su vaikais. Užsiėmimų metu mokėmės jiems atskleisti meno galimybes kalbant ir pasakojant apie pasaulį, išjudinti paaugliams svarbius vidinius klausimus, leisti patirti asmeninį santykį su menu. Kūrybines dirbtuves vedė psichologė Simona Košinskaitė, rašytoja Ilona Ežerinytė, aktorė–kūrėja Viola Klimčiauskaitė ir MO edukacijų vadovė Jurgita Zigmantė.

Edukatorės dalijosi žiniomis, kaip ugdyti vaikų emocinį intelektą pasitelkiant įvairias kūrybingumo priemones bei metodus, kurie įtraukia vaikus į procesus, skatina jų bendravimą, bendradarbiavimą ir kritinį mąstymą. Trijų dienų mokymuose turėjome galimybę įgytas žinias pritaikyti praktiškai mokinių grupėms vedant edukacijas: „Gyvūnas ir robotas manyje: tarpasmeniniai santykiai ir kūrybiški konfliktų sprendimo būdai“, „Istorijos iš lagamino: istorijų pasakojimo metodika pagrįstas užsiėmimas, „Kaip kuriamas charakteris tekste ir paveiksle. Integruota literatūros ir dailės pamoka“.

Pranešimą parengė E. Timukas, A. Gesevičienė ir D. Motiejūnienė