Paslaptingas Martyno Vainilaičio pasaulis Vaikų literatūros skyriuje veikiančioje parodoje
Paslaptingas Martyno Vainilaičio pasaulis Vaikų literatūros skyriuje veikiančioje parodoje
 

Visiems, besidomintiems Martyno Vainilaičio asmenybe ir kūryba, pravartu rasti progą užsukti į bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus erdvę. Čia nuo balandžio 11 d. veikia kilnojamoji paroda „Martyno Vainilaičio pasaulis“, atkeliavusi net iš Varėnos viešosios bibliotekos.

Ekspozicijoje – dešimt stendų, atspindinčių pamėgto vaikų poeto gyvenimą ir kūrybą, pasaulėjautą, atminimo įamžinimą.

M.Vainilaitis – gamtos apdovanotas vaikų poetas, į literatūrą įėjęs per pačius jautriausius ir imliausius skaitytojus. Jo kūryboje jaučiama sąsaja su tautosaka, etnografija, ypatingas žmogaus ir gamtos ryšys. Kūrėjui kalba medis, žvėrelis, žolė ir kartais ta kalba gilesnė už žmonių kalbą. Sunku būtų išvardinti poeto eilėraščius apie gimtinę, mamą, senelę, lietutį, ežiukus ir vaikų „ožiukus“, vaikystėje girdėtas motinos ir tėvo pasakas apie vaiduoklius, laumes, velnius ir kt.

Parodoje daug nuotraukų kopijų. Jose Martyno Vainilaičio tėvai, kiti šeimos nariai, žmona Sofija, sūnus Mantas, kolegos rašytojai, poeto kūrybos kraitis (40 knygų su vertimais), literatūriniai apdovanojimai, „Ežio dvaro“ ir „Strazdanoto berniuko“ sodybos vaizdai, tenai vykstančių renginių akimirkos, Martyno Vainilaičio literatūrinės premijos laureatai ir kt.

Paroda „Martyno Vainilaičio pasaulis“ veiks iki gegužės pradžios. Maloniai kviečiame apsilankyti.