Lietuviškų gėlių darželių grožis ir džiaugsmas
Lietuviškų gėlių darželių grožis ir džiaugsmas
 

Vasario 19 d. bibliotekoje praūžė pavasarinis vėjas, kvietęs gėlių, gėlynų, senovinių darželių mėgėjus, puoselėtojus ir visus prijaučiančius sodininkystei į susitikimą su mūsų kraštiete (gimusia Ančiškių kaime, Vabalninko seniūnijoje), žymia etnobotanike – Gražina Bieliakaitė-Žumbakienė.

Šį susitikimą seniai planavome, labai jo laukėme, juk gėlės, tai vienas gražiausių mūsų gyvenimus lydinčių akcentų. „Nebuvo sodybos be darželio. Anksčiau sodyba be gėlių darželio buvo neįsivaizduojama. Be jo atrodė, kad niekas tuose namuose negyvena, nėra žmogaus“,- savo knygoje „Senieji Lietuvos gėlių darželiai: kvapnūs, puošnūs, gydantys“ rašo G. Žumbakienė. Tad ir šeštadienio susitikimo ašis buvo antrojo, papildyto šios knygos leidimo pristatymas.

G. Žumbakienė atėjusiems į renginį „Lietuviškų gėlių darželių grožis ir džiaugsmas“ žmonėms rodė skaidres ir kalbėjo apie senųjų Lietuvos sodybų gėlių darželius, gėlių naudojimą, jų gydomąsias savybes. Susitikimo dalyviai smalsiai klausėsi pranešėjos apie augalus, kuriuos ir dabartiniais laikais būtų gražu bei praktiška sodinti prie namų. Naujos žinios tikrai padės lengviau susiplanuoti, ką pavasarį į savo darželius sėti ir sodinti.

G. Žumbakienei dėkojo ir sveikino renginio moderatorė, Vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėja Toma Čepokė.