Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos

Bibliotekoje ne vien tik išduodamos knygos – mes nuolat siekiame plėsti teikiamų paslaugų ir renginių pasiūlą, prieinamumą, ieškome naujų būdų, kaip populiarinti biblioteką, kviečiame skaitytojus prisijaukinti bibliotekos erdves. Siekiame, kad biblioteka taptų ne tik knygų namais, bet ir širdžių namais – savais, mielais, į kuriuos gera sugrįžti. Biblioteka – tai bendruomenė. Žengdami į ją lankytojai ne tik ieško istorijų iš knygų, bet ir atsineša savąsias, nori jomis dalintis. Siekdamos sukurti dar gyvesnį ryšį su savo lankytojais – geriau juos pažinti, sudominti ir įtraukti – Panevėžio regiono bibliotekos ėmė aktyviai gilintis į pasaulyje sparčiai populiarėjantį pasakojimo meną, tad mūsų biblioteka neliko nuošaly.

Pernai pulkelis Biržų bibliotekininkių kartu su kolegėmis iš Panevėžio regiono dalyvavo Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos organizuotame ,,Edukacinių pasakojimo programų kūrimo mokymų“ cikle, kuriame su Šiaurės šalių lektorių Rose-Marie Lindfors ir Tiril Bryn pagalba mokėsi individualaus būdo papasakoti istorijas. Po intensyvių mokymų ir pasiruošimo darbų, pasakojimo metodu paremtos veiklos jau džiugina mūsų bibliotekos lankytojus. Užsiėmimuose naudojami menininkės Neringos Minkevičienės sukurti pasakojimo edukacijų rinkiniai ir bibliotekos darbuotojų-pasakotojų entuziazmas nepalieka abejingų. Vaikai pasakojimo mokymų vaisių paragavo dar praeitų metų pabaigoje, o vasario 18 d. į pasakojimo edukaciją mūsų bibliotekoje buvo pakviesti ir suaugusieji. 

Bibliotekos naujieną – terapinio pobūdžio pasakojimą suaugusiems „Stebuklingas teptukas“ – tądien pristatė vyresn. bibliotekininkė Audronė Dambrauskienė. Ji pasakodama istorijas edukacijos dalyvius (jų buvo dešimt) kvietė susitapatinti su istorijų herojais, pažadinti atmintį, prisiminti savo svajones, sužadinti šviesius jausmus, emocijas, permąstyti ir naujai bei viltingai išgyventi šias patirtis, svarbiausia – patikėti laiminga pabaiga. Susitikimo pabaigoje, po pasakojimų, dalyviai dalijosi savo išgyvenimais, patirtimis, talentais, svajonėmis.

Jaukią, meditatyvinę nuotaiką padėjo sukurti arfų muzika. Jomis grojo: Eglė Jažauskienė, Roma Butkevičienė ir jų mokinė A. Dambrauskienė.

„Labai džiaugiuosi mažais dalyvių atsivėrimais, drąsa pasidalinti savo istorijomis. Pasakojimas, manau, yra nuostabiausias būdas įsigilinti ir labiau pažinti save, o tuo pačiu ir suvokti mus supanti pasaulį bei vieniems kitus. Šitaip kalbėdamiesi mes kuriame bendrystę, stipriname pasitikėjimą savimi ir vieni kitais. Tikiu, kad ši vidinė kelionė pasakojimo edukacijos dalyviams pasitarnavo kaip terapinė priemonė. Man tai tikrai. Skausmo turėtų sumažėti, o džiaugsmo padaugėti. Toks yra pagrindinis pasakojimo edukacijos „Stebuklingas teptukas“ siekis“,- sakė A. Dambrauskienė.

Pasakojimo edukacija „Stebuklingas teptukas“ šią savaitę bus pristatyta ir kasmetinėje Vilniaus knygų mugėje.

Jei susidomėjote šia edukacija, rašykite el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba skambinkite tel. 8 450 38012.

Dalinamės renginio įspūdžiais:

Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos
 
Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos
 
Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos
 
Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos
 
Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos
 

----------------------
Veiklos iš Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“. Projektą finansuoja:

NORDIC