Bendrystė ir Viltis – maži Velykų stebuklai
Bendrystė ir Viltis – maži Velykų stebuklai
 

Balandžio 6 d. bibliotekos salėje kvepėjo tikru pavasariu, nors už lango pasirodęs sniegas visai jo nepriminė. Vyresn. bibliotekininkė Rita Venskūnienė tradiciškai pirmą mėnesio trečiadienį kvietė į „Senjorų arbatėlę“. Pradėjusi renginį „Bendrystė ir Viltis – maži Velykų stebuklai“ kalbėjo apie neramų švenčių laukimo laiką, kai viskas taip šalia mūsų. Tylos minute renginio dalyviai pagerbė kraštietį, archeologą, antropologą, režisierių Mantą Kvedaravičių. R. Venskūnienė linkėjo vilties ir taikos, taip pat dėkojo atėjusiems, sakydama, kad bendrystėje yra mūsų stiprybė.

Biržų kultūros centro ansamblių „Dijūta“ ir „Siaudela“ vadovė Jūratė Garnelienė kalbėjo apie Velykų papročius, dainas ir tradicijas. Visi liko sužavėti J. Garneliene, kuri įtraukė publiką į savo pristatymą. Žiūrovai dainas ir sutartines dainavo, susipažino su įvairiais muzikos instrumentais, klausėsi pasakojimo apie senelių puoselėtas Velykų tradicijas bei sužinojo, kaip patikrinti velykinį margutį, ar jis bus tvirtas. Tautodailininkė Saigūnė Rožėnienė džiaugėsi pasipuošusi nuometu, kurį uždėjo J. Garnelienė.

Gėlių namų savininkė Lina Januševičienė pasakojo, kaip artėjant šventėms skoningai pasipuošti namus bei Velykų stalą. Kalbėdama L. Januševičienė akcentavo, kad svarbiausia – viską daryti iš širdies. Nėra jokių griežtų taisyklių. „Asmeniškai man patinka subtilumas. Kai viskas išlaukta. Kaip tas pirmas daigelis, gėlės žiedas“,- atviravo L. Januševičienė. Drąsino nebijoti namų puošti geltona spalva, taip pat balta, melsva, mėlyna, žalia. Linkėjo pamatyti ir pajusti tai, ką dovanoja gamta. Žiūrovai galėjo pasisemti idėjų apžiūrėdami kelias specialiai renginiui padarytas dekoracijas.

Buvusi ilgametė Biržų pagyvenusių žmonių asociacijos vadovė Danutė Martinkėnienė dėkojo R. Venskūnienei už suburtą „Senjorų arbatėlę“. Linkėjo ilgų, gražių ir prasmingų klubo veiklos metų.

Dainas ir eiles dovanojo Biržų kultūros centro bočių kolektyvas „Šaltinis“, vad. Lina Januševičienė.