Ruoškimės Velykoms

Kūrybai progų nereikia, bet, jei jos pasitaiko – kodėl gi ne? Ruoškimės Velykoms!

Artėjant vienai gražiausių pavasario švenčių – šv. Velykoms – balandžio 11 d. Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos Kratiškių daugiafunkcio centro I-IV klasių mokiniai ir jų mokytojos – Neringa Šimonienė, Ilona Povilionienė, rinkosi į Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos (toliau – Biržų SVB) Kratiškių struktūrinio padalinio (filialo) organizuojamą edukacinį renginį „Čir vir vir pavasaris“.

Dalyviai renginio metu susipažino su šv. Velykų tradicijomis ir papročiais, simbolika. Apie tai kalbėjo floristas, Biržų SVB Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro vyresn. bibliotekininkas Evaldas Timukas. Jam talkino Germaniškio bibliotekininkė Jolanta Timukaitė, kuri vedė įdomų pokalbį, susijusį su šv. Velykomis ir paukščiais, uždavinėjo mįsles.

Antroje edukacinio renginio dalyje E. Timukas susirinkusiuosius mokė susikurti šventinę dekoraciją – pakabinamą paukštį iš šieno. Šio proceso metu buvo išbandytos pynimo, ryšimo ir vyniojimo technikos, skatintas vaiko individualumas su kuriamo objekto – paukščio – formų, proporcijų ir spalvų pajautimu, lavinami verslumo įgūdžiai. Nors lengva nebuvo, mažieji su dideliu užsidegimu kūrė savus paukštelius.

E. Timukas visus maloniai nustebino sukurta renginio aplinka, kuri buvo pilna jaukumo ir šilumos. Stilizuotas šv. Velykų stalas, „Velykų medis“ ir kt., šaukte šaukė – JAU PAVASARIS!

Popietė Kratiškiuose tikrai neprailgo. Edukacinio renginio metu nestokota žinių, naujų iššūkių, smagios nuotaikos, lydimos nuotaikingo bendruomenės šurmulio. Nė vienas prieššventinio susitikimo dalyvis neliko nepastebėtas – už žingeidumą ir aktyvumą sulaukė prizų bei saldžių dovanėlių.

Pranešimą parengė: vyresn. bibliotekininkė Aldona Vaičikauskienė, vyresn. bibliotekininkas Evaldas Timukas.

 Ruoškimės Velykoms
 
 Ruoškimės Velykoms
 
 Ruoškimės Velykoms
 
 Ruoškimės Velykoms