Jurga Vilė - Meko sodas
Jurga Vilė - Meko sodas
 

Mergina iš Lietuvos atskrenda į Niujorką, svajodama susipažinti su poetu ir filmininku Jonu Meku. Jau kitą dieną sutinka jį avangardinių filmų archyve, „Antologijoje“. Mona pradeda čia savanoriauti, žiūrėti daug „kitokio“ kino ir tiesiog švęsti gyvenimą. Tuo pat metu įsidarbina už kelių gatvių veikiančiame ukrainiečių restorane „Veselka“, kur prie staliukų vis prisėda įdomūs personažai. Jie pasakoja istorijas ir, kad ir kaip keista, visi arba gerai pažįsta Joną Meką, arba iš tolo juo žavisi. Išgirdusi apie dugnan nugrimzdusią, kadaise Jonui dovanotą salą, Mona sugalvoja ją iškelti ir apsodinti. Sodas netrunka suželti. Gyvas ne tik prisiminimais, bet ir kasdiene kūrybine energija. 
Originaliame forma ir turiniu komikse pinasi fikcija ir dokumentika, atsiminimai ir pamąstymai apie Joną Meką, įtakas, įkvėpimus ir išsipildymus. Ir visa tai – su šypsena. 
Komikse pasirodo: Audrius Stonys, Jimas Jarmuschas, Ramunė Rakauskaitė, Augis Varkalius, Arūnas Kulikauskas, Moira Tierney, Masha Godovannaya, Jeffrey Perkins, Vytautas Landsbergis, Vytautas V. Landsbergis, Birutė Mar, Daina Eičaitė, Marius Lucka, Denisas Kolomyckis ir kiti.