Donato Katkaus atsiminimų knygos „Užrašai iš Rokantiškių“ pristatymas bibliotekoje
Donato Katkaus atsiminimų knygos „Užrašai iš Rokantiškių“ pristatymas bibliotekoje
 

Birželio 8 d., antradienį, 15 val., kviečiame į Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešąją biblioteką, kurioje vyks dirigento, altininko, muzikos kritiko ir LMTA profesoriaus Donato Katkaus ir muzikos kritikės, radijo programos „LRT klasika“ vyresniosios redaktorės Rasos Murauskaitės atsiminimų knygos „Užrašai iš Rokantiškių“ pristatymas.

Dalyvaus knygos autoriai, renginį ves Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos kultūros renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė. Bus galima įsigyti pristatomą knygą.

Žiūrovų skaičius ribotas, išankstinė registracija telefonu: +370 671 69387 arba 8-450-38015. Renginio metu privaloma laikytis visų karantino reikalavimų.
______________________________________________________

Įgyvendindama projekto „Literatūros ir kino dienos XII“ veiklas Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka birželio mėnesį keturiose Panevėžio regiono bibliotekose rengia dirigento, profesoriaus Donato Katkaus atsiminimų knygos „Užrašai iš Rokantiškių“, kurią parengė muzikos kritikė Rasa Murauskaitė, pristatymus.

„Kaip papasakoti vieno gyvenimo istoriją? Tą, kurios pradžią gaubia paslaptis, tą, kurioje netrūko sukrėtimų, santvarkų pokyčių ir nepamirštamų susitikimų, lydimų neblėstančio noro kurti. Maestro Donato Katkaus gyvenimas – tarsi svarbiausių daugiau nei pusės amžiaus Lietuvos ir kultūros istorijos įvykių peizažas. Valstybinio Vilniaus kvarteto ir šv. Kristoforo kamerinio orkestro įkūrėjas, dirigentas, muzikologas ir tiesiog – puikus istorijų pasakotojas vienaip ar kitaip atsidurdavo ten, kur apie esminius istorinius poslinkius diskutuodavo intelektualai, virė intrigos, gimė kūriniai, keitę ir formavę istoriją, būrėsi draugijos, o muzika į dangų kilo oro balionais,“ rašoma knygos anotacijoje.

„Užrašai iš Rokantiškių“ – įspūdžių, nutikimų, prisiminimų, nuotrupų, fragmentų, kurie buvo ir yra svarbūs Donatui Katkui, rinkinys. Knyga rekomenduojama visiems, kurie domisi muzikos ir kultūriniu pasauliu, žymių žmonių gyvenimu, Lietuvos istorija, bei kūrėjų padėtimi įvairiais jos etapais. Tai atvira, autentiška ir jaudinanti retrospektyva.