„Atverk duris vasarai“ Viešojoje bibliotekoje
„Atverk duris vasarai“ Viešojoje bibliotekoje
 

Projektą „Atverk duris vasarai“ jau aštuntus metus organizuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra. Ši iniciatyva kviečia mokyklas, bibliotekas, muziejus, kitas įstaigas atverti duris vasarą ir suteikti vaikams galimybes prasmingai leisti atostogas. Mūsų bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje jau tradicija tapo vasaros kūrybinė studija „SkaiTAU“.

Šiais metais Vaikų literatūros skyriuje kūrybinės studijos užsiėmimai vyko nuo birželio 15 d. iki rugpjūčio 17 d. (ketvirtadieniais 12-13 val. – 3-5 metų vaikams, 14.30-16 val. 6-10 metų vaikams). Septyniuose susitikimuose dalyvavo 75 vaikai ir 9 suaugę. Bibliotekoje laiką leido ne tik biržiečiai, bet ir vaikai atvykę iš kitų Lietuvos miestų ar užsienio.

Kūrybinės studijos „SkaiTAU“ pagrindinis tikslas – smagiai ir prasmingai praleisti laiką, suteikti kiek įmanoma daugiau galimybių išreikšti skaitymo metu patirtas emocijas ir kilusias mintis. Skaitant lietuvių ir užsienio autorių grožinės literatūros kūrinius, dalyviai buvo skatinami diskutuoti, aptarti tai, kas matoma ir girdima.

Smagu, kad į kūrybines dirbtuves ateina vaikai ir tėvai, apie jas jau girdėję iš kitų. O dar smagiau, kad išeina patyrę skaitymo džiaugsmą ir suradę naujų draugų.