Juozo Miltinio kultūrinis paveldas – ir gyvai, ir su papildyta realybe
Juozo Miltinio kultūrinis paveldas – ir gyvai, ir su papildyta realybe
 

Nuo lapkričio 14 d. iki gruodžio 1 d. Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje (II a. fojė) veiks Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos įgyvendinto projekto „Juozo Miltinio kultūrinio paveldo sklaida, pasitelkiant papildytos realybės technologijas“ paroda.

Parodą sudaro informaciniai stendai su papildyta realybe, pasiekiama iš mobilios aplikacijos programėlės. Taigi tai, ką galima rasti J. Miltinio namuose Panevėžyje, dabar jau pasiekiama ir per nuotolį.

Parodos stenduose pristatoma informacija pasakoja J. Miltinio ankstyvąją biografiją, pristato senąjį teatrą, autentiškas J. Miltinio namų erdves, šiuolaikišką ir inovatyviai įrengtą naująją ekspoziciją, dabartinį J. Miltinio dramos teatrą. Šis stenduose pateiktas informacinis turinys dabar praturtintas per papildytą realybę pasiekiamais vaizdais, 3D ir garsiniais pasakojimais. 

Stendus ir juose atskleistą turinį apie J. Miltinį, jo namus ir teatrą lankytojai galės apžiūrėti ir gyvai apsilankę, ir atsisiuntę mobiliąją papildytos realybės programėlę. Ji sukurta ir pritaikyta tiek „Android“, tiek „iOS“ sistemoms, o tekstai įgarsinti lietuvių ir anglų kalbomis. Ši kilnojamoji paroda, praturtinta papildytos realybės technologijų galimybėmis, buvo pristatyta Panevėžyje ir toliau keliauja po regiono kultūros įstaigas.

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija