Pirmoji Dianos Griciūnienės rankdarbių paroda pristatyta Pabiržėje
Pirmoji Dianos Griciūnienės rankdarbių paroda pristatyta Pabiržėje
 

Besibaigiant žiemai, 2024 m. vasario 29 d., Pabiržės Antano Macijausko bibliotekoje įvyko Dianos Griciūnienės personalinės rankdarbių parodos „Akimirkos iš mano skrynelės“ atidarymas. 

Ši paroda – autentiškas ir įkvepiantis kelias per D. Griciūnienės kūrybos pasaulį. Kiekvienas eksponatas turi savo istoriją ir reiškia autorės asmeninį žvilgsnį į gyvenimą. Rankdarbio kūrimas – vienas būdų, leidžiančių patirti visumos išgyvenimo terapiją. Begalinis noras sužinoti, išmokti kuo daugiau naujų rankdarbių kūrimo technikų. D. Griciūnienė  yra išbandžiusi: lipdymą polimeriniu moliu, skrapbukingą, mix media, kartonažą, siuvinėjimą atlasinėmis juostelėmis, simegrafiją, vilnos vėlimą ir dar daug kitų..., bet atrado labiausiai prie širdies linkusį užsiėmimą –  molio lipdymą. Ir jau trečius metus lanko „Reginos keramikos dirbtuvės“ užsiėmimus Pasvalyje.

Kūryba uždega, pakylėja, žadina fantaziją, teikia malonumą. Ir visai nesvarbu, ką mėgini sulipdyti iš atskirų dalių, svarbiausia, kad nori gyventi įdomiai, realizuoti savo idėjas, troškimus ir suteikti džiaugsmo sau ir kitiems.

Apžiūrint parodos eksponatus, netilo pokalbiai apie kūrybos teikiamą džiaugsmą ir meno nešamą žinią žiūrovui. Bibliotekos lankytojai su D. Griciūniene dalijosi kūrybinėmis idėjomis bei mintimis apie parodoje eksponuojamus rankdarbius. Parodos autorei linkėta nepaleisti įkvėpimo mūzos ir toliau stebinti, džiuginti, šildyti visų širdis vis naujais kūrybiniais sumanymais.

Tai pirmoji D. Griciūnienės dirbinių paroda, kuri, beje, sulaukė didelio susidomėjimo ir gausaus lankytojų būrio.

Rankdarbių paroda bibliotekoje veiks iki šių metų balandžio 5 dienos. Kviečiame visus apsilankyti ir pasigrožėti sukurtais D. Griciūnienės darbais.

Skaistė Stakionė,
Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Pabiržės Antano Macijausko struktūrinio padalinio (filialo) bibliotekininkė